• Антон Хекимян и Светослав Иванов - посланици на кампанията

  Светослав Иванов е водещият на „120 минути“, който наред със сериозните теми, които повдига в ефир, подкрепя и социално-отговорни каузи. За поредна година той е част от кампанията „Да изчистим България заедно“, като стимулът му за включване е именно малката му дъщеря, защото е важно да се даде добър пример на следващите поколения. Антон Хекимян е сред първите посланици на „Да изчистим България заедно“. Водещият на „Тази сутрин“ показва социалната си ангажираност чрез мотивацията си да направи България едно по-красиво и по-чисто място. За Антон фактът, че и тази година инициативата се провежда в над 150 държави показва, че все повече хора осъзнават проблема със замърсяването и са готови да допринесат за това светът да бъде по-чист.

 • Лиляна Боянова - посланик на кампанията

  Едно от най-красивите лица в българския ефир - Лиляна Боянова, е водеща на bTV Новините и автор на рубриката „Вярваме в доброто“. За своята журналистическа работа е отличена с редица награди, сред които "Златна ябълка" на Национална мрежа за децата (2019), „Героите“ на TimeHeroes (2017) и „Спасител на детството“ (2016), получена от Националната асоциация за приемна грижа. Водещата подкрепя редица стойностни проекти и винаги е готова да подаде ръка на добра кауза. За поредна година тя застава и зад екологичната инициатива „Да изчистим България заедно“.

 • Десислава Стоянова - посланик на кампанията

  Деси Стоянова е отдадена на журналистическата професия от 1998 г. Зад гърба си има богат опит, като кариерата ѝ започва от в. „Сега” и продължава в bTV Новините, bTV Репортерите и списание AMICA. От 2012 г. е водеща на "Преди обед” по bTV заедно с Александър Кадиев. И през 2019 г. Деси Стоянова е сред верните посланици на „Да изчистим България заедно”. Вярва, че и малките крачки имат значение, че трябва да бъдем по-съзнателни и да не пилеем това, което природата ни е дала.

 • Александър Кадиев - посланик на кампанията

  Александър Кадиев е завършил актьорско майсторство в НАТФИЗ, в класа на Стефан Данаилов и играе в различни постановки на най-известните български режисьори. Зад гърба си има редица сериозни участия в киното, които съчетава умело с воденето на „Преди обед”, а от тази година и на "България търси талант". Казва, че често му се случва да прибира опаковки в джоба си, за да не замърсява природата. Призовава повече доброволци да се включат в голямото чистене на 14 септември и се надява, че скоро ще има повече кошчета по улиците и в парковете.

 • Влади Ампов Графа - посланик на кампанията

  Българският поп певец, по-известен като Графа, пробива с  албума „Ако има рай“  през 2004 г. Албумът му донася много престижни награди от българската поп музика. През октомври 2010 г. излиза сингълът „Невидим", който се превръща в тотален хит и се задържа няколко седмици на първо място в националния чарт. През 2008 г. Графа създава собствена продуцентска компания „Монте Мюзик". Той пише сингъли за някои от най–харесваните български изпълнители. Вярва в каузата и застава зад нея не само като човек и професионалист, но и като родител, който иска да даде добър пример на децата си.

   

 • Иван Георгиев - посланик на кампанията

  Като водещ и репортер bTV Новините, Иван Георгиев отразява водещите световни и регионални събития. Той е добре познат на зрителите и с филмите си за bTV Репортерите, както и с репортажите, свързани със социалните процеси и политиката на Балканите и Близкия изток. Иван е носител и на голямата награда за разследваща журналистика на фондация "Радостина Константинова” (2012) за своя поредица от разследвания. Тази година той ще даде своя добър пример, като на 14 септември се включи в най-голямата доброволческа акция „Да изчистим България заедно“.

 • Виктория Готева - посланик на кампанията

  След като през 2016 г. Виктория прекрачва прага на нюзрума на bTV като стажант, година по-късно се присъединява към екипа на „Тази сутрин“, а през 2019 г. става водеща на сутрешните и обедни емисии на bTV Новините. Щастлива е, че има възможността да разказва истории, които я вдъхновяват, но и такива, които смята за проблемни и важни. Интересува се от социалните теми, както и тези в ресорите образование и здравеопазване. Често срещани теми в репортажите ѝ са свързани и с децата, защото смята, че те са най-важни в едно общество. За поредна година Виктория е сред посланиците на екологичната кауза на bTV, именно и за да даде добър пример на децата.

 • Кубрат и Тервел Пулеви - посланици на кампанията

  Братя Пулеви са едни от най-известните имена на родния спортен терен. Най-добрите ни боксьори са сред посланиците на най-голямата доброволческа инициатива у нас „Да изчистим България заедно“ и ще играят за победа! Те вярват, че за да бъде постигната промяна, трябва да се действа – и са тук, за да го направят!

 • Михаела Филева - посланик на кампанията

  Младата и талантлива певица Михаела Филева е тук, за да покаже, че заедно можем да постигнем всичко! Амбициозната изпълнителка и треньор в "Гласът на България" избира музиката още в училище и оттогава не спира да следва мечтата си. През 2012 тя издава първия си сингъл "Когато ти трябвам" и това дава летящ старт на нейната кариера. Оттогава тя записва множество песни със звезди като Графа, Били Хлапето и др., като издаде и втория си студиен албум "Нова страница" през 2018 г.

 • Станислава Цалова - посланик на кампанията

  Стаси представя прогнозата за времето по bTV от самото начало на телевизията. Живяла съм в Япония и там всичко се изхвърля разделно от много години, системата не позволява друг начин, младите японци не знаят друго”, споделя чаровната водеща. Според нея у нас все още сме в началото на този дълъг път, но вярва, че нещата могат да станат и у нас стъпка по стъпка. Децата ни са тези, които ще живеят с това, което им оставим. Трябва и за тях да има чист въздух и красива природа". Стаси е щастлива, че инициативата „Да изчистим България заедно” е насочена и към децата и призовава заедно да им дадем добър пример на 14 септември.

 • Борислав Лазаров - посланик на кампанията

  Новото лице на прогнозата за времето по bTV, който ни съобщава всичко важно за климатичните промени по любопитен и разбираем начин, за поредна година е част от отбора на „Да изчистим България заедно“. Боби Лазаров е добре познат на зрителите на bTV Новините с изразения си интерес към позитивните и любопитни теми, свързани с науката, културата и загадъчните явления. Награден е от БАН за усилията си да популяризира науката и застава зад кампанията в името на една по-красива и чиста околна среда.

 • Натали Трифонова - посланик на кампанията

  Натали Трифонова е сред лицата на bTV, които всеки ден съобщават на зрителите прогнозата за времето. За втора поредна година синоптичката е и посланик на кампанията „Да изчистим България заедно“ и ще даде своя добър пример на 14 септември.