Емблематичната кампания на bTV Media Group „Да изчистим България заедно“, е сред най-мащабните и ефективни доброволчески инициативи в България с грижа за околната среда. Предстоящото дванадесето издание на инициативата ще бъде под надслов „Да преобърнем играта“ и ще се проведе на 14 септември 2024 г., когато отново стотици хиляди доброволци, много компании и организации от цялата страна, ще се обединят в името на каузата за една по-чиста България, в която да живеят и да се развиват младите хора. Тази година фокусът на традиционните акции по почистване ще падне върху едни от най-застрашените природни обекти – водните басейни.

За седма поредна година кампанията „Да изчистим България заедно“ ще се проведе в подкрепа на каузите на най-голямото гражданско движение в света „Let’s Do It World”.

В рамките на проведените до момента издания на кампанията близо 3 102 000 доброволци са гласували доверие на инициативата. Заедно те са събрали близо 100 хил. тона отпадъци и са почистили 28 800 нерегламентирани сметища и замърсени зони в цялата страна. По данни на световната организация Let’s Do It World, всеки 10 тона почистени отпадъци с доброволчески труд спестяват 22 млн. евро и 3 години работа на институциите.