.

Главната роля в кампанията на bTV Media Group „Да изчистим България заедно“ е поверена на гражданите, които с действията и начина си на мислене, се превръщат от доброволци за един ден в неизменни посланици на зелената идея и каузата да почистим и облагородим страната си.

В ситуацията на извънредна обстановка, всеки може да се включи в кампанията с ежедневна грижа към средата, в която живеем, в съчетание с отговорност един към друг.

Вярваме, че даването на личен пример и поддържането на чиста природа са възможни всеки ден - без заплаха за здравето на хората. Затова през 2020 г., в ситуацията на пандемията от COVID-19, стремежът на инициативата е да съхрани постигнатото през годините и да го надгради, като мотивира хората за още повече нови добри дела.

Всички доброволци могат да участват в инициативата с малки индивидуални или семейни акции за почистване на градинките и любимите си места за отдих; като организират семейни пикници с нулев отпадък, боядисат пейките пред блока, засаждат дървета, поставят къщички за птици и предават нататък добрия пример не само на 19 септември, когато ще се проведе World Clean Up Day 2020, но и всеки ден.