Зеленко и БК „Балкан” призоваха феновете на баскетбола да се включат в „Да изчистим България заедно”

Зеленко и БК „Балкан” призоваха феновете на баскетбола да се включат в „Да изчистим България заедно”

Талисманът на най-мащабната доброволческа акция у нас беше специален гост на третия мач от финалите на Националната баскетболна лига между отборите на „Балкан” и „Лукойл Академик”

Непосредствено преди старта на третата среща от финалите на Националната баскетболна лига (НБЛ) между „Балкан” и „Лукойл Академик”, „зелените” призоваха присъстващите в зала „Арена Ботевград” и всички баскетболни фенове да се включат в инициативата „Да изчистим България заедно”. В призива се включиха както играчите от мъжкия отбор, така и момчетата от детско-юношеската школа на БК „Балкан”, подкрепяни от любимия на малки и големия и вече добре познат от ефира на bTV - Зеленко Зеленков.

 „Зад прозвището ни „зелените” стои много повече от цвета на екипите, с които играем. Днес, заедно със Зеленко, искаме да призовем всички фенове и любители на баскетбола в България, да се включим заедно в голямото чистене на 4 юни. Надяваме се, че ще ни подкрепите и заедно ще направим нашия град и България по-чисти и зелени”, казаха минути преди оспорваната среща капитанът на „зелените” Мартин Маринов и съотборникът му Мартин Дурчев.

Освен образуваното нерегламентирано сметище в кв. „Васил Левски” в Ботевград, което баскетболистите от „Балкан” ще почистят, на 4 юни доброволци от цялата страна ще запретнат ръкави, за да почистят защитени територии и емблематични места. Сред тях са пещерата Леденика, историческата местност Момина скала във Витоша, Кирилова поляна над Рилския манастир, Арбанашкото плато край Велико Търново, Хайдушките водопади в близост до Берковица, Аладжа манастир до Варна и много други, информация за които може да бъде намерена на сайта на инициативата - daizchistim.bg.