Защо Белослава и Поли Генова избраха да „играят чисто"?

Sofiа Spark Fest е най-големият безплатен фетивал в София. Тази година той се провежда за първи път - датите са 15, 16 и 17 септември. На втория ден, а именно 16 септември, изпълнителите от фестивала се включват в кампанията на bTV „Да изчистим България заедно". Финалистите от „Гласът на България", под ръководството на своя добър ментор Поли Генова, ще чистят сцената на Южния парк.

В рамките на тридневното забавление посетителите ги очакватат игри, състезания, приказни истории и много други. Всеки ден от събитието има своето посвещение: 15, логично, е на тема „Образование", 16 се отнася към спорта и здравословното хранене, а 17 е официалният Ден на София.

Фестът е една от емблемите, които ни представят като достойна европейска столица. Певицата Белослава подметна шеговито, че напоследък у нас се наблюдава „нашествие на европейски туристи". Тя уточни, че този феномен е нещо положително, което ни дава възможност да разширим кръгозора си.

Големите плюсове на Sofia Spark Fest са неспиращата музика на поляните в парка, open air и чувството за радост и свобода, което всички присъстващи ще споделят. Има по нещичко за всеки. А най-хубавото е, че всички са заедно понеже така можем да бъдем един отбор!

Основна част от програмата в деня на тема „Спорт и здравословен начин на живот", 16 септември, заема „Да изчистим България заедно". Тази година кампанията има състезателен елемент. Целта е да се съберат възможно най-много зелени точки. Те трябва да бъдат отбелязани на картата на кампанията. Всяко изчистено и маркирано място, както и всяка добра практика, която елиминира боклука по интересен и различен начин, е зелена точка. Всеки  може да бъде отбор – семейство, детска градина, училище, компания, или дори цяла административна област на България. Победителят става носител на титлата „Чиста игра".

Белослава изрази, че промяната започва с малка стъпка. Ако всеки изчисти своята градинка, пред входната врата, на двора, всички заедно можем да постигнем заветната цел - Да направим България по-чиста. Музикантката апелира да говорим повече за хубавите неща и да ги въпитаваме у младото поколение - например добрите практики, които помагат за опазване на околната среда.

Поли Генова спомена в интервюто своето видео послание. Тя заяви, че мястото на клипа е езерото Панчарево - едно от много красивите, но за съжаление страшно замърсени места в страната. Звездата от Евровизия каза, че хората „лесно могат да се ориентират къде могат да помогнат". 

За първи път Денят на голямото почистване е през есента. След активния летен сезон остават много боклуци, срещу които искаме заедно да се преборим. Нека не допускаме те да бъдат затрупани под снега и да натровят нашата земя - Да играем чисто на 16 септември!