За поредна година DHL Express България е логистичен партньор на инициативата „Да изчистим България заедно“

За поредна година DHL Express България е логистичен партньор на инициативата „Да изчистим България заедно“

DHL Express, глобалният лидер в експресните доставки, за поредна година е логистичен партньор на инициативата на BTV и Министерство на околната среда и водите „Да изчистим България заедно “, в която тази година се включиха близо 110 000 доброволци.

DHL Express се ангажира с транспорта на над 34 000 броя чували и близо 7000 броя ръкавици до 12 разпределителни пункта в страната, за да бъдат подсигурени консумативи за всички 3457 локации, предвидени в тазгодишното издание на кампанията.

Участието на DHL Express България не е изненада предвид активната глобална зелена политика на компанията, чиято цел е до 2050 г. да работи с нулев въглероден отпечатък. А само за следващите 10 години DPDHL e планирала да инвестира 7 млрд. евро в тази посока.

Логистичният лидер дава възможност и на своите клиенти да допринесат за неутрализиране на въглеродния отпечатък на пратките, които изпращат, като добавят услугата GOGREEN. Приходите от нея се инвестират в проекти за опазване на околната среда с глобална значимост.  

Като част от своята глобална зелена програма, от миналата година DHL Express инвестира в електрифицирането на своята флотилия и на територията на България.

DHL – Логистичната компания на света

 

DHL e водещият глобален бранд в логистичната индустрия.

Специализираните подразделения на компанията предлагат несравними по качество вътрешни и международни доставки на колети, логистични решения за електронната търговия, международен експресен транспорт, както и сухопътен, въздушен и морски транспорт за управление на веригата за доставки в индустриалния сектор. Със своите близо 380 000 служители и присъствие в повече от 220 страни и територии по целия свят, DHL свързва хората и бизнеса по сигурен и надежден начин, подпомагайки развитието на световната търговия. Посредством специализираните решения, които предлага за бързорастящите пазари и индустрии в технологичния, енергийния и автомобилния сектор, както и в секторите „Биотехнологии и здравеопазване“ и „Търговия на дребно“, DHL решително се позиционира като „логистичната компания на света”.

 DHL e част от Deutsche Post DHL Group. Приходите на групата за 2021 г. се равняват на над 81 милиарда евро. Със своите устойчиви бизнес практики и ангажираност към обществото и околната среда, Групата дава положителен принос за световното развитие. Deutsche Post DHL Group има за цел да постигне логистика с нулеви емисии до 2050 г.