Топ лицата на bTV стават изнесени водещи от всички кътчета на страната за „Да изчистим България заедно”

Топ лицата на bTV стават изнесени водещи от всички кътчета на страната за „Да изчистим България заедно”

Централната емисия на bTV Новините и предаването „Тази събота и неделя” ще имат изнесени водещи в деня на голямото почистване в кампанията „Да изчистим България заедно”. Топ репортерите и лицата на най-гледаната медийна група ще предават на живо, докато чистят десетки кътчета в цялата страна. Инициативата ще бъде подкрепена лично от Президента на Република България Румен Радев и доброволци от неговата администрация.

Зрителите на bTV ще се събудят в 8:00 часа в събота с Мариана Векилска и любими лица от екрана с директно включване от паркинга на телевизията. От там ще тръгнат два автобуса със служители на медията и приятели, за да отидат до Арабаконашкия проход и да почистят крайбрежието на язовир Бебреш и местността около паметника на Арабаконак и този на Димитър Общи.

По-късно през деня Диана Любенова и Жени Марчева отново ще дадат думата на Маряна Векилска в „Тази събота и неделя” за пряко включване от SPARK фестивала в Южен парк, където Флориан Скала – главен изпълнителен директор на bTV Media Group - ще напомни защо е важно за медиите и бизнеса да бъдат социално отговорни. Поли Генова, Графа, Андрей Арнаудов и ударният екип от „Бригада Нов дом” също са мобилизирани в парка. Орлин Павлов и звезди от „Скъпи наследници”, участници от трите сезона на MasterChef и други популярни лица от екрана ще покажат стряскащо замърсени зони в парка, които ще изчистят собственоръчно.

Антон Хекимян влиза в екипа на съботно-неделния сутрешен блок с включване от Борисовата градина, заедно с лицата от спортната редакция на bTV, за да разяснят правилата на първото издание на кампанията, което има и състезателен елемент. Десислава Стоянова ще дава пример на група ученици, с които заедно ще обходят алеите на парка, за да съберат всичко, което някой друг е оставил да замърсява природата. След като приключат работата, децата ще се забавляват с Инспектор N-Joy и празника на радиото под мотото „Отново на училище”.

От центъра на Варна ще се включат на живо MasterChef Божана Кацарова и Петър Киров, за да покажат, че ги бива не само в готвенето, но и в чистенето. В тяхната компания ще бъдат министърът на спорта Красен Кралев и кметът на Варна Иван Портних, както и кураснти от Висшето военноморско училище. Отново от там, в живо включване, специализиран отряд водолази ще демонстрират как се чисти морското дъно.

Историческата акция на екипа на bTV на прохода „Арабаконак” ще започне с живо включване на Биляна Гавазова и едно от любимите лица на телевизията и настоящ  Директор „Новини, актуални предавания и спорт” – Венелин Петков. Нагоре по 16-километровото трасе до паметника на загиналите в битката при Арабаконашкия проход Петър Нанев ще включи пряко кметовете на Ботевград и Горна Малина, за да разкажат за историческите събития в околността.

Първи резултати от напрегнатото състезание по чистота зрителите на bTV ще получат в 15:45 часа в извънредна емисия новини. Иван Георгиев ще съобщи данни за броя доброволци, които са се включили в деня на голямото почистване, както и броя на Зелените точки, отбелязани на картата на кампанията.

В централната емисия на bTV Новините водещата Лиляна Боянова ще замени комфорта на най-високотехнологичния нюзрум в България с импровизирано студио на открито в Южен парк, откъдето ще даде и първи данни за количеството събрани боклуци в цялата страна. Репортажи от вълнуващи места в България, където стотици хиляди доброволци се изправят пред тонове боклук и изненадващи находки, очаквайте във всички емисии на bTV Новините на 16 септември.

Повече за кампаниятаhttp://daizchistim.bg/za-kampaniqta/