Тихомир Димитров: Space Academy учи децата да опазват природата

 „Светът, който ще завещаем на нашите деца трябва да е такъв, че те и техните деца да живеят добре в него. Един ден те ще бъдат лидерите на света” – това заяви за „Тази събота” Тихомир Димитров - основател на космическата академия за деца Space Academy.

Според него отговорността да опазваме природата пада върху всеки един от нас. Именно за това създава и космическата академия. Тя има за цел да вдъхновява децата в България да изследват Космоса, докато ги учи да бъдат по-отговорни и екологично чисти.

„Всеки, който знае къде се намираме в Космоса, започва да оценява и да си дава сметка колко важна е Земята”, допълни той. По думите на Димитров Space Academy дава на децата ценни екологични съвети. Сред тях са залесяване и пестене на енергия и вода.

През 2015 г. Димитров печели стипендия и заминава са САЩ, където има възможността да посети американската космическа агенция НАСА. Той сподели, че там е бил обучаван от космически визионери, които вдъхновяват хората да разкриват тайните на Космоса.

Преди седмица Space Academy посети Боженци като част от летен лагер в Трявна. Малките космически академици се запознаха с природата на Тревненския Балкан и обещаха да пазят природата. Свидетел на техните обещания стана специалният им гост – талисманът на „Да изчистим България заедно” - Зеленко.

Тази година инициативата „Да изчистим България заедно” ще се проведе на 14 септември.