Стефан Вълдобрев: Устието на река Ропотамо става все по-замърсено с отпадъци

На 16 септември едни от любимите лица от музикалната сцена, спортния елит, ефира на bTV и много други излизат да изчистят България заедно, за да покажат, че всички сме един отбор.

Деси Стоянова и Сашо Кадиев се завръщат с един от любимите ни сутрешни блокове „Преди обед". Телевизионните водещи споделят видео на певеца Стефан Вълдобрев в първото издание на предаването тази есен. Във видеото артистът изразява недолство относно ужасните практики, с които загрозяваме прекрасната природа на България.

Артистът се намира на устието на река Ропотамо и е възмутен от отпадъците, които заварва там. „Гледката е много горзна, а мястото е едно от най-красивите." Затова Ропотамо е едно от местата, които ще чистим заедно в рамките на кампанията тази година.

„Ропотамо е невероятно красиво място и това, че има толкова много боклуци там, е наистина тъжно." съгласява се Деси. А пък нейният партньор на екрана се обръща към всички зрители с призив да се включат в чистенето на 16 септември.

Този път Денят на голямото почистване бележи не финала, а началото на „Да изчистим България заедно“. Целта е да отбележим най-много зелени точки на картата на кампанията! Всяко изчистено и маркирано място на 16 септември се брои за точка. Всяка добра практика, споделена на нашата карта, която елиминира боклука по интересен и различен начин след Деня на голямото почистване, също носи актив. Както се вижда в горекаченото видео, Стефан Въдобрев ни дава пример за добра практика, започвайки да чисти устието на реката, където сам не е захвърлил боклук

Всеки от нас, който отделя от времето и енергията си, всеки, който няма против да сложи ръкавиците и да се наведе да почисти боклук, който някой друг е захвърлил, е част от каузата.