С труд, придобиване на нови знания и творчество, даваме „добър пример“ как общностите могат да си помагат за едно по-добро бъдеще

С труд, придобиване на нови знания и творчество, даваме „добър пример“ как общностите могат да си помагат за едно по-добро бъдеще

За поредна година Humana People to People България ще се включи в националното почистване на България – инициативата на бТВ „Добрият пример“.

Екипът на сортировъчния център и администрацията на компанията, семейство и приятели на служителите, както и активистите от проекта за градско земеделие, финансиран от Humana People to People България, ще почистват Западна промишлена зона в град Варна.

Част от тях ще подкрепят инициативата на Клуб „Приятели на морето“ за почистване на Варненското езеро.

Служители от магазините в Бургас, Пловдив и Стара Загора също ще участват в градската инициатива за почивстване.

12-тото издание на инициативата на бТВ „Да изчистим България заедно“ ще се проведе под надслов „Да преобърнем играта!“ и ще привлече общественото внимание към силното замърсяване на водните пространства, последиците от летните засушавания, които ограничават инфилтрационната способност на почвата и са предпоставка за възникване на поройни наводнения. Затова фокус на всички активности, които ще организираме като участник в инициативата, ще бъде водата и нейното опазване като ресурс.

Включването на доброволци на Humana People to People България в подобни каузи винаги е свързано с придобиване на нови знания. Проблемът със замърсяването на водните басейни, както и последиците от действието на производството върху ограничените природни ресурси, ще бъдат тема на презентация в съботния ден, която да вдъхнови най-малките, за да участват в конкурса за рисунка на тема "От мен за водата“. В три категории: под 10 години, между 10 и 13 години и между 14 и 18 години, ще очакваме децата на нашите служители да дадат своя креативен отговор на въпроса "Как водата е важна за нас и как можем да я опазим като ресурс".

По този начин с труд, придобиване на нови знания и творчество, ще покажем, че ни интересува какво се случва с планетата.

Бизнес моделът на Humana People to People България, свързан с продажба на втора употреба дрехи, е проява на социална отговорност за опазване на природните ресурси и повторно използване на вече произведен текстил. Затова подкрепяйки инициативата „Добрият пример“ на бТВ, ще разширим обхвата на нашите послания към общността и ще разкажем за нашия добър пример.

Екипът на Humana People to People България не само разчита на устойчиви и „зелени“ практики на управление, без използване на нови ресурси – ние прилагаме устойчив модел на работа с почти нулеви отпадъци.  

Това е бизнес моделът „от хора за хора“ на Humana.

Вдъхновени от него, обявяваме началото на Национален конкурс за плакат "От мен за теб".

Надяваме се той да вдъхнови хора на различни възрасти да визуализират своите идеи за това какво биха искали да оставят като наследство на света. Темата е с фокус върху изразяване на личната ангажираност към околната среда, обществото и бъдещето, както и ценности като любов, споделеност, заедност и сътрудничество.

„Бъдещето, което искам за теб и мен“

Плакатът може да бъде вдъхновен, както от проблемите на настоящето, така и от идеалистичната представа за едно по-добро бъдеще в контекста на околната среда и обществото.

Конкурсът няма възрастови ограничения. Плакатите трябва да се изпратят на e-mail: [email protected] (файловете ще се записват в Google Drive) до 15.10.2024 г. включително.

Изпратените творби трябва да бъдат с размер 297 x 420 мм (А3) във формати jpg и pdf, придружени от лична информация: три имена, възраст, телефон и мейл за връзка.

  • Плакатите могат да бъдат на български или английски език.
  • Всеки участник може да изпрати до 3 проекта за плакат.
  • Проектите не трябва да са представяни на други конкурси.
  • Плакатите, получени след определения краен срок, няма да бъдат разглеждани.
  • С участието в конкурса, участниците дават съгласие за използване на творбата от организаторите при организиране на изложби, специални събития, както и за публикации в социалните мрежи.

Награден фонд:

ПЪРВО МЯСТО: 500 лв.

ВТОРО МЯСТО: 300 лв.

ТРЕТО МЯСТО: 200 лв.

Резултатите ще бъдат обявени на 31.10.2024 г.- Международнияден на Черно море. Подробности за награждаването ще бъдат обявени допълнително.

За повече информация:  тел. 098 8982062 (Данаил Петров) и в социалните мрежи (профил на Humana People to People във Фейсбук и Инстаграм).

Най-добрите творби, включително тези, които не се класират на първите три места, ще бъдат изложени в магазини на Humana People to People България в цялата страна.

"От мен за теб" е добрият пример, което всеки трябва да донесе на света, докато заедно изграждаме свят на ценностите.