Природен парк „Витоша” отново ще се включи в „Да изчистим България заедно”

Природен парк „Витоша” всяка година се включва в инициативата „Да почистим България заедно”, ще участва и в деветото издание на кампанията.

„Тази година се отбелязват 85 г. от обявяването на Витоша за природен парк и са подготвени много повече локации от обикновено. Освен почистване ще има и акции по ремонт и обновяване на туристическата инфраструктура в парка”, обяви Ваня Георгиева зам.-директор на природния парк.

От ремонт например се нуждае мостът в близост до хижа „Алеко” – перилата му са изпочупени, на места дъските имат нужда от укрепване.

Тази година зелената карта на най-мащабната доброволческа инициатива у нас – „Да изчистим България заедно“, ще се превърне в пръв помощник и виртуален пътеводител на всички пазители на околната среда и посланици на добрия пример. За първи път платформата, разработена от ЕСРИ България, предлага нови функции, които ще улеснят организаторите на акции в деня на голямото чистене на 14 септември и ще им помогне с откриването на нови доброволци и обединяването им в отбор от съмишленици.