„Приказки без край“ се присъединява към кампанията

„Приказки без край“ се присъединява към кампанията

За втора поредна година Националната инициатива за подобряване на болничния престой на децата „Приказки без край“ се присъединява към кампанията на bTV „Да изчистим България заедно“. На 04.06.2016 г. (събота) се организира почистване и освежаване на дворните пространства около детските клиники на 4 болници в страната. И тази година инициативата ще се проведе под мотото #Заедно за по-добра среда за нашите деца!

 Предлагаме ви информация за местата и дейностите, които ще се извършват:

 ВАРНА

 УМБАЛ „Св. Марина“ (бул. “Хр.Смирненски” 1) – почистване на градинка и ремонт на пейки.

 МБАЛ „Св. Анна“ (бул. Цар Освободител 100) – почистване на градинка, пребоядисване на пейки и монтаж на нови люлки.

 

ПЛЕВЕН

 УМБАЛ „Г. Странски“ (бул. "Георги Кочев" 8А – пред педиатричната клиника) – почистване на градинка и освежаване с боя на съществуващите елементи на детската площадка.

 Начален час на акциите в трите болници: 10:00 ч.

 Каним всички, които имат желание да помогнат дворните пространства на болниците да станат по-приветливи за малките пациенти, да се присъединят към инициативите по места!

 Дни преди 4 юни в УМБАЛ „Св. Марина“ и МБАЛ Русе ще бъдат окосени и обезпаразитени тревните площи около детските отделения.

 Научете повече на www.facebook.com/prikazkiBezKray

 

Очакваме ви!

 

***

Националната инициатива „Приказки без край” се реализира в България от месец ноември 2012 г. Чрез организирането на четене, музика, театър и разнообразни празненства децата се възстановят по-бързо. Този тип събития допринася и за засилване на емоционалната връзка между децата, родителите и лекарите.

До момента в програмата са включени 14 болници в София, Пловдив, Варна, Плевен и Русе, а от старта на инициативата в страната до сега аниматорите на „Приказки без край“ са допринесли за по-доброто емоционално състояние на около 10 000 хоспитализирани деца.

Организатори на националната инициатива са ГлаксоСмитКлайн и Панадол Бебе, с подкрепата на Българската педиатрична асоциация. Медийни партньори са бТВ, Нова телевизия и Нет инфо.

 

Научете повече на: www.facebook.com/prikazkiBezKray