Посланик на „Да изчистим България заедно" е и Люси Дяковска

Над 1 350 500 доброволци, въоръжени с ръкавици и чували, са чистили България от началото на кампанията досега. Зад цифрите се крие личната ангажираност на всеки един човек. Всеки от нас, който отделя от времето и енергията си, всеки, който няма против да сложи ръкавиците и да се наведе да почисти боклук, който някой друг е захвърлил. 

Мотото на кампанията тази година е: „Играем чисто. България един отбор.” Самата инициатива ще има състезателен елемент през 2017, а този път денят на голямото почистване, 16 септември, бележи не финала, а началото на „Да изчистим България заедно“.Всеки  може да бъде отбор – семейство, детска градина, училище, компания, или дори цяла административна област на България. Целта е да отбележим най-много зелени точки на картата на кампанията! Всяко изчистено и маркирано място на 16 септември се брои за точка. Всяка добра практика, споделена на нашата карта, която елиминира боклука по интересен и различен начин след Деня на голямото почистване, също носи актив на състезателите.

Лятото е най-отпускарският сезон. Туристите са едни от най-големите замърсители на природните паркове и любимите ни плажове. Именно затова тази година направихме Денят на голямото почистване през септември, за да не оставим боклук, който да бъде затрупан под снега и да трови нашата земя.