Стела Енева е лице на кампанията „Да изчистим България заедно” през 2017

Параолимпийката Стела Енева ще постави първата зелена точка за кампанията на bTV „Да изчистим България заедно”. Спортистката ще се изкачи днес до Седемте рилски езера със знамето на кампанията. Там тя ще чисти, за да докаже, че двете й протези не представляват никаква пречка да бъде пълноценна за каузата.

Туристическият сезон оставя много замърсени природни обекти след края си. Ние искаме да се борим да премахнем този боклук, за да не остане затрупан под снега. Подкрепяйки твърдо този стремеж, утре Стела Енева  ще постави знамето с мотото „Играем чисто. България е един отбор” на „Да изчистим България заедно” на една от най-емблематичните туристически дестинации у нас .

Олипийката участва активно в инициативата още от 2013 година. За първи път тя е и лице на кампанията. Причината да приеме отговорната задача е, че смята реда във всеки един апект, включително в чистотата, за изключително важен. Тя счита, че трябва опазването на околната среда да се възпитава още от ранна възраст. „Ние трябва да даваме пример” изтъква олимпийката в интервюто пред  „Тази сутрин”.

Носителката на много награди от световни и олимпийски първенства набляга на това, че не може само да цапаме и решава да даде личен пример. „Да изчистим България заедно” тази година има и спортен елемент, като Денят на голямото почистване ще премине като състезание на отбори. Стела Енева призовава младото поколение да се мотивира за чистенето на 16 септември и да играе като един отбор.