Начало на кампанията "Да изчистим България заедно"

Начало на кампанията "Да изчистим България заедно". Тази година тя вече е част от най-голямата световна доброволческа инициатива, която ще се проведе на 15 септември. 100 дни преди Световния ден на почистването, в София bTV Media Group раздаде първите награди "Чиста игра" за най-резултатните и лоялни партньори на кампанията.

Сред тях е Владислав Ванков - учител във Велико Търново, който превръща всяко свое пътуване в акция за почистване. "За мен е важен примерът, който даваме и с това увличане на още и още хора показваме, че правилните неща трябва да се случват."

Последната акция "Да изчистим България заедно", в която участваха над 305 хиляди души, стана най-мащабната доброволческа инициатива у нас.

Десислава Стоянова: "Всяка година 8 милиона тона само пластмаса се оказват в световния океан. За съжаление има много такива примери и в България."

За осма година "Да изчистим България заедно" ще превърне в един отбор хиляди, които искат да живеят на по-чисто място.

Флориан Скала - главен изпълнителен директор на bTV Media Group: "Отборът, колективното усилие, е това, което прави инициатива от подобен мащаб и въздействие, успешна и устойчива."

На 15 септември в световното почистване се очаква да се включат около 20 милиона доброволци от България и още 149 страни.