Младежи от БЧК чистиха парк „Момчил Юнак“

В Момчилград доброволци от Младежкия червен кръст с акция - да изчистят лесопарк „Момчил Юнак“. Мястото е любимо за разходка както на местните жители, така и на туристите. 

Децата почистват отпадъка, изхвърлен край пътеките в парка. Координаторът на БМЧК- Момчилград Мария Димова разказа, че доброволческите отряди са от две училища в града – Професионалната гимназия по туризъм и Духовното училище. 

Тя разказа, че гимназистите са успели да запалят по-малките ученици. По думите ѝ те от няколко години организират акции по почистване на местността и въпреки че тази противоепидемичните мерки не позволяват струпването на хора, те са решили да се включат отново, но с по-малко хора и при спазване на дистанция. 

„Апелираме към всички граждани – нека излязат и да почистим нашата община, да почистят около блоковете, за да стане градът ни едно по-спретнато място. Всички събрани боклуци ще бъдат извозени от общината“, призова кметът на Момчилград Илкнур Мюмюн.

Новият социално отговорен проект „Добрият пример“ на bTV Media Group популяризира целогодишно инициативите, които доказват, че доброто се случва навсякъде около нас и има силата да променя света всеки ден, благодарение на всяко индивидуално усилие. Той е естествено продължение на емблематичната инициатива „Да изчистим България заедно“, като основният фокус отново е насочен върху личната отговорност - към природата и околните, и приноса в грижата за бъдещето и възпитанието на децата.