Материалите за почистването на 16 септември са вече налице

На 16 септември за шеста поредна година кампанията на bTV "Да изчистим България заедно" ще обедини доброволци от цялата страна.

Ключов партньор на кампанията е Министерството на околната среда и водите. Тази година министерството дари 40 000 чувала, 80 000 чифта ръкавици, както и ваучери за гориво. Материалите ще бъдат разпределени по общините, за да се събира и извозва събрания боклук безпроблемно. „Това осмисля и създава предпоставка за една много добре организирана кампания, в която няма недостиг на ресурси, а всичко е на мястото си и е добре подсигурено и организирано", коментира Мария Лазарова, мениджър на проекта.

Рекорден брой частни дарители също подкрепят "Да изчистим България заедно" – над 230 частни фирми със собствени средства. Дарените ресурси са в размер над 350 000 лева.

Зеленко също помогна за опаковането и изпращането на материалите. Той отново напомня, че чистенето може да бъде забавно, и кани всички любители на природата и реда да се включат в Деня на голямото почистване.