Лорина Камбурова и Владимир Караджов разказват за участието си в кампанията в „Тази неделя"

Честит празник на София!

Актрисата Лорина Камбурова и Владимир Караджов дават интервю пред Мариана Векилска тази неделя.

Актрисата от сериала „Скъпи наследници" е впечатлена от ентусиазма, с който хората се вкючват. Тя е щастлива от факта, че е имала възможност да даде пример с действията си и да мотивира феновете си да мислят повече за околната среда. Караджов пък споделя, че намира за забавно и интересно как боклуците са изчезвали един по един в процеса на работата.

А Мариана Векилска набляга, че кампанията е абсолютно доброволна и никой от участниците не е задължен да го прави. Въпреки това активността е огромна.

Мариана попита за личните отговори на младата актриса и Караджов на въпроса: „Защо да събирам чужд боклук?“ „Бирагадир" Караджов отговори: „Няма значение дали събираме нашия или чужд боклук. Това е нещо, което трябва да направим." Той каза с усмивка, че това е още един добър повод, за който да разказваш.

Водещата на предаването „Тази неделя“ сподели, че харесва най-вече символиката на „Да изистим България заедно“ тази година – да играем отборно!

Мотото на кампанията тази година е: „Играем чисто. България един отбор.” Самата инициатива на 16 септември имаше състезателен елемент. Отборите бяха разнообразни – семейство, детска градина, училище, компания, или дори цяла административна област на България. Целта – да отбележим най-много зелени точки на картата на кампанията! Всяко изчистено и маркирано място на 16 септември се брои за точка. Всяка добра практика, споделена на нашата карта, която елиминира боклука по интересен и различен начин също носи актив на състезателите.