Картата на „Да изчистим България заедно” с отличие

Картата на „Да изчистим България заедно” с отличие

Картата на „Да изчистим България заедно” се нареди сред отличените примери за използване географски информационни системи (ГИС) на международна изложба по повод отбелязването на Световния ГИС Ден 2017. Тази година зелената карта на bTV Media Group постави рекорд за най-много отбелязани зелени точки – 1170.

Световният ГИС Ден се отбелязва всяка година през третата сряда на месец ноември. 19-ото издание на организирания от ЕСРИ България Световен ГИС Ден у нас събра на едно място стотици представители на повече от 150 организации от централната и местната власт, бизнеса, неправителствения сектор и академичната общност в България, както и специалисти от Холандия, Германия и Чехия. Престижният форум се провежда с официалното партньорство и подкрепа на рекордните над 30 организации, сред които и  bTV Media Group.

Зелената карта на най-мащабната доброволческа инициатива у нас все още да събира точки за добри практики за намаляване на отпадъците. Състезанието за приз „Чиста игра“ е в няколко направления и продължава до края на учебната година.

„Имате възможност все още да се включите в кампанията като отбележите вашата зелена точка на картата на кампанията.“ Така Мария Лазарова, мениджър Социални проекти В bTV Media Group, насърчи участниците по-рано този месец и припомни, че тази година денят на голямото почистване отбележи началото, а не края на „Да изчистим България заедно”.