И Графа се включва в Деня на голямото почистване

Влади Ампов Графа гостува в „Тази сутрин" и разказа защо е важно всички да се включим в Деня на голямото почистване, 16 септември.

Всяка година Графа активно участва в инициативата „Да изчистим България заедно“. Антон Хекимян връчи на певеца отличие с думите, „защото сме един отбор", като не пропусна да допълни подаръчния комплект с чифт ръкавици за почистването.

„Аз много обичам да чистя всякакви неща, особено България." с усмивка разкри Влади Ампов. Той изрази непримирост към ужасните практики да се хвърлят бокклуци през терасите, фасове през колите и други подобни лоши навици. Музикантът е оптимистично настроен, че промяната е възможна. Като аргумент той изложи забележимия екологичен напредък в мисленето и държанието на населението през последните 15 години.

Репортаж на Николета Хаджийска от Художествената академия представя детската гледна точка. Децата от академията изработиха сувенири от рециклирни материали и нарисуваха горите, каквито ги виждат. Зеленко посети учениците, за да сподели добри практики и да покани децата да се включат в „Да изчистим България заедно".

Ана Петракиева, главен експерт в Изпълнителна агенция по горите, учи децата колко могат да бъдат опасни отпадъците сред природата. Тя е впечатлена от познанията им за околната среда. Графа се съгласи, че правилната стратегия е от ранни години да се възпитава този усет към чистотата.

Над 200 замърсени терена ще бъдат изчистени в рамките на есенното издание на „Да изчистим България заедно“. Министерството на земеделиете, храните и горите поддържа акцията по почистване на замърсените горски площи. Всички партньори на кампанията призовават повече участници, защото „България е един отбор!". Антон Хекимян завърши интервюто: „Ще запретнем ръкави на 16 септември заедно!"

Гледайте цялото интервю.