„Добрият пример“: Почистването на морското дъно

Водолазът Найден Недев е превърнал опазването на Черно море в своя кауза. В Световния ден на чистенето той разказа в „Тази сутрин“, всеки месец организира кампании за почистване на морското дъно – понякога с колеги водолази, а друг път с местни жители на Созопол, които му помагат от повърхността. 

Снимка: btvnovinite.bg

„Като има хора, има и замърсяване, нормално е. По принцип не трябва да ги има и ние ще се погрижим да ги изчистим боклуците. Това е нашата кауза“, заяви Недев. 

По думите му, когато е пътувал в чужбина и е видял как са подредени другите пристанища, се вдъхновил да помогне на родните. 

„След 7 акции, направих доста за пристанището в Созопол. Спестих им доста пари. Стана доста по-приятно“, посочи водолазът и разказа, че по морското дъно се е натъквал на автомобилни гуми, скутери, урни и шишета.

Снимка: btvnovinite.bg

2-годишната му дъщеря е неизменно с него по-време на акциите за почистване. Найденов обясни, че така примерът му ще се предаде през поколенията.

Новият социално отговорен проект „Добрият пример“ на bTV Media Group популяризира целогодишно инициативите, които доказват, че доброто се случва навсякъде около нас и има силата да променя света всеки ден, благодарение на всяко индивидуално усилие. Той е естествено продължение на емблематичната инициатива „Да изчистим България заедно“, като основният фокус отново е насочен върху личната отговорност - към природата и околните, и приноса в грижата за бъдещето и възпитанието на децата.