Добрият пример: От 3 години доброволци поддържат чист парк "Кайлъка" край Плевен

Певицата Люси Дяковска обедини усилия с доброволци от Плевен и заедно се заеха с нелеката задача да облагородят потъналия в забрава парк „Кайлъка“.

Снимка: btvnovinite.bg

Ентусиазираните плевенчани се възползват от всяка свободна минута, за да избистрят до край идеята на „Аз съм Кайлъка“.

„Фондацията има за цел основно да възстанови парка такъв, какъвто ние го познаваме“, сподели Люси.

Снимка: btvnovinite.bg

Доброволците се грижат за изгубения парк от три години. В седмицата поне веднъж се събират за да почистят, освежат и ремонтират, дори да изградят. Според тях няма никакви повреди върху поправеното от тях.

„Приятно е да знаеш, че нещо ти си го направил. Винаги може да си полезен по един или по друг начин, стига просто да имаш желание“, разказват доброволците.

 

Доброволците са едни от най-активните и в кампанията на bTV „Да изчистим България заедно“. А в знак на благодарност за партньорството получиха плакет.

Новият социално отговорен проект „Добрият пример“ на bTV Media Group популяризира целогодишно инициативите, които доказват, че доброто се случва навсякъде около нас и има силата да променя света всеки ден, благодарение на всяко индивидуално усилие. Той е естествено продължение на емблематичната инициатива „Да изчистим България заедно“, като основният фокус отново е насочен върху личната отговорност - към природата и околните, и приноса в грижата за бъдещето и възпитанието на децата.