„Добрият пример“: Известни българи подават ръка на деца със специални потребности

През следващия уикенд изявени български спортисти и любими лица от телевизионния екран ще бъдат "Добрият пример" и заедно ще подадат ръка на деца със специални потребности чрез участие в благотворителен боулинг турнир.

Събраните средства ще бъдат дарени целево на медицинския център "Деца с проблеми в развитието".

Йоанна и нейният малък герой Мишо са винаги заедно. След тежък кръвоизлив Мишо получава увреждане и от тогава тяхното ежедневие е изпълнено с рехабилитации, плуване, игри, логопед и класическа музика.

„Рехабилитацията за него е важна, защото тя е поддържаща. Ако не се извършва, костите растат, мускулите не, получават се атрофии, изкривявания, увреждания“, споделя майката на 5-годишния Мишо.

В медицинския център "Деца с проблеми в развитието" Йоанна се запознава с Милена, която сама отглежда 18-годишния ученик Марти.

„Според финансовата възможност три или четири пъти в седмицата ходим на кинезитерапия, и два пъти седмично на логопед. Не мога да си представя животът му да протече без центъра в „Студентски град“. Там са неговите приятели, неговите връстници, там се чувства прекрасно“, споделя Милена.

Събитието "Подай ръка" ще даде възможност на децата със специални нужди като Мишо и Марти да получат още по-добра терапевтична грижа и адекватна социална подкрепа.

Събитието ще се проведе при спазването на всички противоепидемични мерки.

Новият социално отговорен проект „Добрият пример“ на bTV Media Group популяризира целогодишно инициативите, които доказват, че доброто се случва навсякъде около нас и има силата да променя света всеки ден, благодарение на всяко индивидуално усилие. Той е естествено продължение на емблематичната инициатива „Да изчистим България заедно“, като основният фокус отново е насочен върху личната отговорност - към природата и околните, и приноса в грижата за бъдещето и възпитанието на децата.