"Добрият пример": 100 000 медоносни дървета в подкрепа на пчелите и пчеларите

bTV стартира втория си национален детски конкурс за рисунка на тема "Добрият пример".

Дърветата са белите дробове на Земята, но в момента броят им намалява. Именно с тази кауза се е заел Никола Рахнев, който вече осма поредна година заедно с доброволци засажда дървета из цялата страна.

„Тази есен ни предстои да достигнем 1 000 000 дървета. Ще подарим над 100 000 медоносни дървета в подкрепа на пчелите и пчеларите, няколко десетки хиляди ще дарим на общини в цялата страна. Ще стартираме една много интересна кампания – „Зелени стотинки“ се казва, с която хората ще могат да събират стотинки, а ние да ги превръщаме в дървета. Изобщо всичко, свързано с добрия пример и добрите каузи“, разказа Никола Рахнев, създател на gorata.bg.

Всички малки художници до 13-годишна възраст могат да изпращат рисунките си за участие в конкурса на [email protected] до 7 ноември.

А третата част от комикса на Станислава Цалова, която има за цел да вдъхнови децата да се включат в засаждането на нови дървета, вече е достъпна на сайта на "Добрият пример".

Новият социално отговорен проект „Добрият пример“ на bTV Media Group популяризира целогодишно инициативите, които доказват, че доброто се случва навсякъде около нас и има силата да променя света всеки ден, благодарение на всяко индивидуално усилие. Той е естествено продължение на емблематичната инициатива „Да изчистим България заедно“, като основният фокус отново е насочен върху личната отговорност - към природата и околните, и приноса в грижата за бъдещето и възпитанието на децата.