„Да съберем отбора” на 15 септември в деня на голямото чистене

За осма поредна година инициативата „Да изчистим България заедно” ще превърне в един отбор хиляди хора, които искат да живеят на едно по-чисто място. Остават само 100 дни до 15 септември, който тази година няма да е първият учебен ден, защото е събота, а ще бъде денят на голямото чистене.

bTV Media Group става част от най-голямата гражданска инициатива в света – World Clean Up Day 2018. За първи път в един и същи ден 150 държави ще чистят заедно. 

„Чистенето за един ден е символика и показва, че когато сме много, с много малко усилия можем да постигнем големи неща”, Мария Лазарова от bTV, мениджър на проекта.

„Да съберем отбора” е новият слоган на кампанията, с която призоваваме доброволците да бъдат активни. Миналата година те бяха 305 000 души.

„Надявам се тази година да стигнем 400 000, за да сме първи в света”, каза Лазарова. 

Вчера бяха връчени и първите награди „Чиста игра” за най-резултатните и лоялни партньори на кампанията. „Това са точно тези хора, които – освен в деня на чистенето, правеха историята жива през цялата година”, заяви Лазарова. Тя открои сдружение „Нулев отпадък” и Влади Ванков и неговите приятели от „Фейсбук” – „Да живеем в чистота”, които превръщат всяко свое пътуване в акция за почистване.