„Да изчистим България заедно“ събира отбора на чистознаещите

„Да изчистим България заедно“ събира отбора на чистознаещите

Кампанията „Да изчистим България заедно“ не спира да променя облика на страната ни, превръщайки я всяка година във все по-чисто място за живеене. За 13 години стотици хиляди хора и организации дадоха своя добър пример и показаха отговорно отношение към природата. Те станаха част от един отбор – отборът на чистознаещите, който промени начина си на мислене по отношение на заобикалящата ни среда.

Денят, в който всички ние отново ще се съберем, за да преобърнем играта, наближава. До 14 септември остава точно месеца, който ще отбележим по забавен и приятен начин. Всеки, който се интересува от темата за околната среда и иска да допълни знанията си за природата и да стане част от отбора, може да влезе в сайта dobriatprimer.btv.bg и да се забавлява с голямо разнообразие от любопитни въпроси и да спечели награда.

Образователната игра включва поредица от въпроси от различни сфери, свързани с неформално и забавно обучение за опазване на околната среда, разделното и безопасно събиране на отпадъци, полезна и важна информация за процеси и явления и др. Целта на играта е да се надградят знанията на децата и възрастните, и те да научат повече факти по актуални теми, свързани с природните промени.

Всяко наше действие има значение за опазването на природата. Присъединете се към „Отбора на чистознаещите“ и нека заедно преобърнем играта като допринесем за чиста и зелена България.