"Да изчистим България заедно” продължава днес в защитените територии

Тази неделя зелената кампания на bTV „Да изчистим България заедно” продължи с почистване на защитените територии на България.

В София доброволци почистваха парк „Витоша”.

Служители от регионалната екоинспекция във Враца чистиха подходите към резерват „Врачански карст". Вергиния Керефейска откри калник на трабант, а Емил Велков - някакви гумени маркучи.

В Силистра най-активни бяха от организацията „За една по-добра и красива Силистра". Надявам се тепърва да привлечем още млади хора, които да ни помогнат да реализираме всички неща които сме си набелязали, всички обекти, които искаме да облагородим, да почистим и да ги направим по-приятни за отдих на нашите съграждани, сподели Кремена Петрова.

Според Тодор Дамянов, за да е по-чиста страната ни е не само образование, но и някакво възпитание - в семейството и чрез медиите.

Над Банско чистиха Национален парк Пирин. „Аз съм руснак, но когато дойдох в България, видях толкова красива природа, за мен там има много боклук. Създадох проект "Национален патрул", ние патрулираме в гората в частност в Национален парк Пирин всеки ден”, разказа д-р Роман Маликов.

С радост мога да отбележа, че планината става по-чиста и по-чиста. Всяка седмица, когато чистим планината виждаме, че боклукът коренно намалява. Туристите стават по-отговорни, туристическите маршрути са по-почистени, планината е много по-чиста от когато и да било, коментира директорът на парк „Пирин” Росен Баненски.