5

„Да изчистим България заедно” получи дарение от 5000 чифта ръкавици от Euromaster ООД

Kампанията „Да изчистим България заедно” получи дарение от 5000 чифта ръкавици от Евромастър Импорт-Ескпорт ООД. Организацията е една от над 2 500 бизнес организации, които си партньорстват с инициативата на bTV Media Group.  Дарението се приема от Асоциация на еколозите от общините в България (АСЕКОБ) и следва да бъда разпределено по всички 265 общини. 5000 чифта ръкавици ще бъдат раздадени за участие в Деня на голямото почистване, който тази година бележи не финала, а началото на инциативата по чистенето.

Мотото на кампанията тази година е: „Играем чисто. България е един отбор.”  На 16 септември всеки  може да бъде отбор – семейство, детска градина, училище, компания, или дори цяла административна област на България. Целта е да отбележим най-много зелени точки на картата на кампанията и да изградим добри практики в ежедневието си. Всяко изчистено и маркирано място се брои за точка. Всяка добра практика, споделена на нашата карта, която елиминира боклука по интересен и различен начин след Деня на голямото почистване,  също носи актив на състезателите.

Досега в инициативата са участвали над 1 300 000 добороволци и са събрани 82 000 тона отпадъци. Организацията Euromaster ООД се включва активно в „Да изчистим Бъгария заедно” и призовава своите клиенти и партньори да направят същото за една по-чиста природа на България.