bTV Media Group с признание от Годишните награди за отговорен бизнес 2016 на БФБЛ

bTV Media Group с признание от Годишните награди за отговорен бизнес 2016 на БФБЛ

bTV Media Group получи поредно признание за социалната си ангажираност за преодоляването на важни за обществото проблеми. Това стана по време на вчерашната официална церемония по връчване на Годишните награди за отговорен бизнес 2016 на Българския форум на бизнес лидерите (БФБЛ). Компанията заслужи награда в категория „Инвеститор в околната среда” с инициирането на най-големия доброволчески проект у нас – „Да изчистим България заедно”. Отличието бе връчено от заместник-министъра на околната среда и водите Ренета Колева. То дава възможност на bTV Media Group и останалите финалисти в категорията да участват в авторитетните Европейски бизнес награди за околна среда на Европейската комисия, на които БФБЛ е координатор за България. 

„Тази награда е поредното признание за кампанията. Тя е признание не само за всички бизнес участници, а и за всички доброволци. За петте години от своето съществуване „Да изчистим България“ е награждавана многократно в този и други форуми, а това е голямо признание за силата на bTV да обединява” - каза Мария Лазарова, мениджър „Социални проекти“ в bTV Media Group. 

Като част от световното движение Let’s Do It World, и тази година за пореден път bTV, партньори и доброволци ще продължат да подкрепят глобалната инициатива, чрез участието си в „Да изчистим България заедно”. Преди броени дни организацията Let’s do it World обяви предстоящите си приоритети и цели, които стават още по-амбициозни – през 2018 г. да се реализира първият по рода си глобален ден за почистване, обединяващ доброволци от цял свят. 

Годишните награди за отговорен бизнес на БФБЛ отличават и стимулират добрите социалноотговорни практики на компаниите, които получават не само признанието на журито, но и платформа за споделяне на опит в областта на корпоративната отговорност. Общо 84 корпоративни проекта с обществена значимост, реализирани през 2016 г., се бориха за статуетките в шестте категории на конкурса. Големите победители сред тях са Мтел с проекта „Приеми бъдещето” – в категория „Инвеститор в обществото”, Кока-Кола ХБК България със „Заедно за по-добро българско образование” – в „Инвеститор в знанието”, Виваком с „VIVACOM Техническа академия” – „Инвеститор в човешкия капитал и условията на труд”, Мтел с проектаМтел Еко Грант 2016” – „Инвеститор в околната среда”, Ейвън Козметикс България с проекта „От любов към живота – Avon срещу рака на гърдата” – в категория „Маркетинг, свързан с кауза”, и Еврофутбол с програма „Спортни таланти” – за „Най-добра социална политика на малко и средно предприятие”. Специалната награда „Engage” за цялостна ангажираност на служителите в КСО проект беше връчена на VMware.