2

bTV Media Group – носител на наградата „Зелена медия” за втора поредна година

На 5 юни - Световния ден на околната среда, bTV Media Group получи престижното отличие „Зелена медия” за втора поредна година. То беше присъдено за миналогодишното издание на инициативата „Да изчистим България заедно" и последователните усилия на медията да насърчава екологичното развитие и информира обществото за климатичните промени.

„Тази награда означава много за нас – не само, защото я получаваме за втора поредна година като признание за успеха и развитието на „Да изчистим България заедно”. Приемаме я преди всичко като отговорност – да продължаваме да постигаме все по-устойчиви резултати в името на каузата за чиста околна среда. През 2017 година тази кауза ще обедини за седми пореден път институции, бизнес организации и доброволци в първото масово есенно почистване на България на 16 септември”, каза Мария Лазарова, мениджър „Социални проекти” в bTV Media Group.

От 2012-та година досега, каузата „Да изчистим България” е получила подкрепата на над 1 355 000 доброволци от цялата страна, по данни на областните администрации. За същия период по информация от Министерството на околната среда и водите са събрани близо 82 000 тона отпадъци, а от картата на България са изчезнали над 7300 нерегламентирани сметища и замърсени зони.

Отличието „Зелена медия” е част от седмия национален конкурс „Най-зелените компании в България” на b2b Media. Класацията има за цел да отличи „зелените” проекти и практики на компаниите и организациите в страната и да допринесе за положителна и устойчива промяна в обществото и бизнеса.