Божана от MasterChef чисти във Варна

Мотото на кампанията тази година е: „Играем чисто. България един отбор.” Този път денят на голямото почистване, 16 септември, бележи не финала, а началото на „Да изчистим България заедно“.

Целта е да отбележим най-много зелени точки на картата на кампанията! Всяко изчистено и маркирано място на 16 септември се брои за точка. Всяка добра практика, споделена на нашата карта, която елиминира боклука по интересен и различен начин след Деня на голямото почистване,  също носи актив на състезателите.

Курсанти от Морското училище във Варна вече чистят. Групата е от 109 човека, студентите стигат до Аладжа манастир в своята акция. Момчетата призовават да чистим България 365 дни в годината!

Божана, победителката във третото издание на MasterChef, е подготвила и почерпка за доброволците. „Недопустимо е плажовете да са самърсени." каза тя.

Красен Кралев, министър на младежта и спорта, също се завърна в родния си град, за да почисти се включи там в почистването. Министърът призова да се съсредоточим върху възпитаване на добри практики при по-младото поколение.

Споделяйте Вашите идеи за добри практики, за да променим мисленето си в по-екологична посока.