Бизнесът се обединява около идеята за 100% кръгова икономика

Бизнесът се обединява около идеята за 100% кръгова икономика

Бизнесът се обединява около идеята за функциониране с нулеви отпадъци и ще представи своите стратегии в тази посока по време на Деветия национален зелен форум, организиран от списание "Мениджър" и ЕКОПАК. Събитието, което тази година ще бъде под наслов "100% кръгова икономика - споделена цел, споделена отговорност", ще се проведе на 19 юни 2018 г. в Сити Марк Арт Център. Форумът ще бъде открит от г-н Нено Димов, Министър на околната среда и водите, който ще представи основните цели в новия пакет на ЕС за кръговата икономика, зелените работни места, постиженията на България до момента в управлението на отпадъци и адаптирането на националните политики към международните изисквания за свят без нулеви отпадъци.

Основен фокус на събитието ще бъде бизнес трансформацията в глобален мащаб, диктувана от общите цели за устойчиво бъдеще на планетата. През последните години се наблюдава истинска зелена революция в бизнес философиите на компаниите, които се превръщат в двигатели и посланици на новата вълна за живот с нулеви отпадъци.

Деветото издание на традиционния дискусионен форум ще събере представители на властта и бизнеса, еко- и научни организации, специалисти по енергийна ефективност и управление на отпадъци, които ще се обединят около идеята за свят без отпадъци. Участниците ще обсъждат бизнес стратегии и управленски политики, както и устойчиви решения и успешни модели за следване при управлението на ресурси и отпадъци.

Форумът ще инициира активна дискусия в два панела, като в рамките на първия компании ще представят своите дългосрочни стратегии за свят без отпадъци, а през втория ще поставят на обсъждане политиките за управление на ресурси и повишаване на качеството на живот.

Повече информация за събитието може да откриете тук.