"Без гора и вода няма да ни има и нас": Зеленко тренира с деца със специални потребности

За трета поредна година децата от клуб "СОП, спорт и самбо за развитие" ще се включат в инициативата на bTV "Да изчистим България заедно" на 16 септември. С тях тренира и любимият талисман на децата Зеленко.

С усмивки и прегръдки той се включи в тренировката на децата със специални образователни потребности. И тази година те ще очакват да го видят отново по време на голямото чистене през септември. Децата от клуб "Соп, спорт и самбо", които вече са се включвали с треньора и родителите си в кампанията "Да изчистим България заедно" разказват, че обичат да виждат природата чиста и затова отстраняват боклуците, които виждат.

 

 

 

За родителите включването на децата в кампанията има възпитателна цел и в същото време ги прави щастливи.

“Да научим децата си на отговорност и на дълг, да бъдат отговорни към природата, да имат своето занимание и самите те да се чувстват полезни, когато направят нещо добро, когато са част от колектива, когато видят, че заедно с другите хора те се включват в това почистване на България, това им носи удовлетворение и те са горди от себе си“, коментира Цвети Илиева.

„Те помагат - едни държат чувалите, други ръкавици с боклук, интересно им е. Радват се най-много на спортните игри. След почистването миналата година участваха на футболен мач“, коментира Христина Бабалова, председател на сдружението.

 

 

 

„В нашия клуб едно от основните правила и изисквания е да бъдем чисти душевно, да бъдем приятни външно и да може човек, който излезе оттук и мине през природата да се чувства щастлив. Няма ли гора, няма ли вода, няма ли небе, няма да има и нас“, коментира треньорът Емил Нешев.

А на финала децата подариха на Зеления талисман Зеленко медал и завършиха тренировката както обикновено – с химна на България.

Емблематичната кампания на bTV Media Group - „Да изчистим България заедно“, тази година ще се проведе на 16 септември. bTV заедно със своята партньорска мрежа ще обединят усилия отново в името и на каузата за опазване на природата.