България е един отбор!

„На добър час на всички ученици!" пожелава целият екип на bTV Media Group.

Денислав Борисов докладва на живо от град Радомир, където в ОУ „Христо Смирненски" издигат знаме на кампанията „Да изчистим България заедно".

Лия, ученичка в училището, желае силно да живее в една чиста страна. Тя иска всички да се обединим за почистването на България на 16 септември. А Мария от своя страна: „Всеки който сложи ръкавиците се наведе да почисти боклук, който някой друг е захвърлил, е вече част от отбора."

Директорът Румяна Давидкова е убедена, че можем да живеем в една по-добра среда, ако успеем да дадем на следващото поколение добри примери. „Децата са бъдещето" казва тя. Те трябва да са отговорни, да се научат да пазят природата, а ние трябва да възпитаваме тези ценности у тях.

И учениците сами осъзнават, че трябва да пазим нашата земя, за да бъда по-дълго подходяща за живот. Затова те са засадили в големия двор на училището своя Алея на славата. Всеки клас има свое дърво, което поддържа. Една страхотна добра практика! „Още днес България е един отбор!" завърши репортажа Денислав Борисов. 

На Първия учебен ден да поздравим и учителите ни! Светльо Иванов се включва пряко от 30то училище.

Директорът, госпожа Рейка, пожела: „Нека да бъдат добри дните ни напред". А тази година в седмото издание на „Да изчистим България заедно" работим за създаване на навици на опазване на околната среда. Да етаблираме добри практики, да мислим и занапред!

Директорът на 30то е на мнение, че инициативата е  много поучителна. Дори не се е налагало да се замисля за включването в нея. Светльо се обърна към всичките си учителки поименно и им благодари за старанието, с което учат децата на добри практики.

Следваща статия: