Зелена седмица

Зелена седмица

За втора поредна година bTV Media Group ще посвети голяма част от своето ефирно, радио и дигитално съдържание на темата за отговорно поведение към околната среда. Тазгодишното издание на ESG инициативата „Зелената седмица“ ще се проведе в периода 17-23 юни.

Под мотото „Отговорни към природата заедно“, в рамките на една седмица, служителите на компанията ще отправят екологични послания към българската аудитория. По време на „Зелената седмица“ различните ТВ и радио предавания и дигитални платформи ще предоставят на своите зрители, слушатели и потребители информация за различни аспекти от живота, влияещи на климата: опазване на биоразнообразието, почистване на водни басейни и природни местности, природосъобразна храна, рециклиране, повторната употреба на материали от бита, озеленяване и др. В рамките на „Зелената седмица“ каналите на bTV Media Group също ще предложат специални тематични заглавия, посветени на темата за отговорно отношение към природата.

Общо над 3,350 служители на СМЕ от България, Чехия, Словакия, Словения, Хърватска и Румъния ще се включат в „Зелената седмица“ и ще дадат своя личен пример за устойчив начин на живот пред 50-милионна аудитория.

„Зелената седмица“ е първата инициатива на bTV Cares, част от CME Cares, и утвърдения социален бранд „Добрият пример“, с който медийната група насочва вниманието към устойчиви практики в грижата за природата и bTV Cares. Кампанията вече е носител на редица награди и отличия от престижни конкурси, посветени на зелената тема.